subota, 29. listopada 2016.

ZANIMLJIVE RIJEČI! (20)

TAMMY WYNETTE


Tammy Wynette (TremontMississippi5. svibnja 1942. - NashvilleTennessee6. travnja 1998.), velika pjevačica country glazbe.

U karijeri je postigla veoma velike uspjehe. Jednu pjesmu napisao joj je Johnny Paycheck, a u jednom razdoblju pjesme joj je pisao ili supotpisivao i Glenn Sutton, muž njene rivalke Lynn Anderson.
Najpoznatija njena pjesma, iako je imala njih 18 na broju jedan, jest ona naslovljena "Stand by Your Man" (koju je navodno napisala za samo 15 minuta). Albume je izdavala od 1967. do 1995. godine.
Kako je vrijeme prolazilo, glazba se mijenjala, no ona se uspjela prilagoditi, a i popularna kultura ju je učinila besmrtnom. U anketi iz 2002. godine, jedan časopis ju je postavio na 2. mjesto u izboru za 40 najvećih country izvođača. Tome je zasigurno pridonjela i činjenica da je nagrađena Zlatnom pločom, priznanjem glazbeniku koji je prodao više od milijun primjeraka jednog albuma. Ona je to uspjela 1969. albumom "Greatest Hits of Tammy Wynette". Bila je prva žena kojoj je to uspjelo, i prva žena u povijesti countrya.


Tammy Wynette.JPG

Nema komentara:

Objavi komentar