subota, 2. lipnja 2018.

NAGRAĐEN PREDSJEDNIK ZKD VJEKO HUDOLIN!

Nagrađen i Vjeko Hudolin

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, a u povodu obilježavanja dana Općine Cernik među nagrađenima je i Vjeko Hudolin, član Zagonetačkog društva Dragalić. Dobio je Zahvalnicu „u znak štovanja i zahvalnosti uza pomoć u izgradnji i promidžbi Općine Cernik“
U obrazloženju se kaže da je Vjekin rad zapažen i na području Općine Cernik. S bivšim načelnikom inž. Nikolom Jugovićem pokrenuo je i uređivao „Cernički list“ (1995.-2012), a pripremio je i uredio knjigu „Deset godina Općine Cernik“. Kao novinar Hrvatske televizije izvještavao je sa većine Susreta malih pjesnika Slavonije i Baranje, ali i brojnih drugih događanja, a lani je Hrvatskoj televiziji predložio i napisao dio scenarija za dokumentarni film o Cerniku koji je snimljen za serijal „Otkrivamo Hrvatsku“. 
Član je Udruge vinogradara i voćara Cernik, a kao vlasnik OPG-a koji u svojim voćnjacima ima kolekciju od 250 starih sorti jabuka i krušaka, jedan je od inicijatora i organizatora ovogodišnje uspješne stručno-znanstvene manifestacije razmjene sjemenja starih sorti povrća i plemki starih sorti voća „Sačuvajmo stare sorte Cernik 2018.“ koja je i medijski odjeknula u Hrvatskoj. Manifestacija će svoj nastavak imati na jesen uz Dan cerničkog portugisca kada će, među ostalim, biti organizirana i velika izložba i determinacija plodova starih sorti voća. 

Kao predsjednik Zagonetačkog kluba Dragalić koji je u nešto više od pet mjeseci djelovanja postao jedan od najaktivnijih klub takve vrste u Hrvatskoj priprema nekoliko knjiga, a jedna od njih bit će o Cerničaninu, pokojnom Tihomiru Potkonjaku koji je sastavljao izvrsne zagonetke, a malo se o tomu zna jer je Dobri duh Cernika, kako su ga od milja zvali, to radio vrlo studiozno i samozatajno pod pseudonimom Eznol Ispiski. 


Nema komentara:

Objavi komentar