srijeda, 30. siječnja 2019.

DRAGALIĆ!


Općina Dragalić osigurala prvi novac za projekt buduće knjižnice i čitaonice

Piše: Vjeko Hudolin

Nedugo nakon što je osnovan, Zagonetački klub Dragalić među mnogobrojnim aktivnostima pokrenuo je i akciju prikupljanja knjiga za buduću knjižnicu u tom mjestu. Do sada je prikupljen velik broj naslova, a donacije i dalje pristižu, tako da prostorija župne kuće predviđena za privremenu knjižnicu postaje tijesna. 

U Općini Dragalić prepoznali su taj problem pa su na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća usvojili i kapitalni projekt izgradnje općinske knjižnice za koji se ove godine planira izraditi projektna dokumentacija. Ustvari, bit će to višenamjenski objekt u kojemu su predviđeni i prostori za rad ostalih udruga koje djeluju u mjestu. 
Općinski vijećnici donijeli su odluku kojom je ove godine u općinskom proračunu osigurano 60 tisuća za početak pripremanja projektne dokumentacije. Nakon izrade te dokumentacije i dobivanja građevinske dozvole kandidirati ćemo gradnju na natječajima fondova Europske unije“, istaknuo je načelnik Karlik i dodao da će se zgrada s budućom knjižnicom i čitaonicom graditi na prostoru gdje je bila stara školska zgrada. 

Na slici: Zvonko Karlik, načelnik Općine Dragalić prelistava knjigu "Dragalić u zagonetkama"


1 komentar:

Nedjeljko Nedić kaže...

Samo naprijed ZKD!