utorak, 17. listopada 2023.

SOZAH!

U Hotelu kralj Tomislav u Novoj Gradiški su od 13.-15. listopada 2023. godine, u organizaciji Zagonetačkog kluba Dragalić, održani XXXIX. Susreti odgonetača i zagonetača Hrvatske (SOZAH).

U petak je održano natjecanje na kojemu su rješavane zagonetke iz povijesti zagonetačkog društva Čvor iz Bjelovara.

U subotu je održano prvenstvo Hrvatske u rješavanju zagonetki i logičkih zadataka na kojemu je sudjelovalo 50-ak natjecatelja iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Nedjelja je započela odavanjem počasti paljenjem svijeća i molitvom na grobu pokojnog Vjeke Hudolina, dugogodišnjeg enigmata i novinara, osnivača Zagonetačkog kluba Dragalić, na čiju je inicijativu i održan ovogodišnji SOZAH u Novoj Gradiški.

Nakon obilaska mjesta i kratkog upoznavanja s povješću Dragalića susreti su završili ručkom i prigodnim druženjem u Vatrogasnom domu u Dragaliću.

Atmosferu možete vidjeti na fotografijama.

Rezultati sastavljačkog, rješavačkog i logičkog natjecanja slijede u narednim postovima.






































Broj komentara: 8:

valter kvalić kaže...

Odlično organizirani susreti. Hvala svima koji su tome pridonijeli,
Valter

Branko kaže...

Zahvaljujem Vam na sudjelovanju i na lijepim riječima zahvale.
Branko

Anonimno kaže...

Kao što se vidi na sličicama, u druženju za stolovima i oko njih uživali su svi. Hotel ima prekrasnu salu a i obroci su bili odlični, osoblje vrlo uslužno s radnim vremenom prilagođenom svojim gostima. Ono što nije bilo dobro a također se vidi na sličicama, na natjecanju u rješavanju bilo je prepisivanja. Samo dvije opcije su poštene: ili da svaki rješavač sjedi sam za svojim stolom ili da SVI natjecatelji odgonetaju zajedno za jednim stolom, pa ko se bolje snađe. Želimo li da SOZAH (ovo vrijedi i za SES) bude natjecanje u rješavanju ili snalaženju? Pero

Slavko Bovan kaže...

Organizacija odlična. (Pero je kazao ono šta ne treba kriti - rješavanje je blago "neregularno" jer su pojedinci bili favorizovani na taj način što su za astalom imali šampione u rješavanju pa je bilo "mobe").

Sve pohvale za Dragalić. TNajbolji pokazatelj kolikojeje bila dobra atmosfera pokazuje to što su nas morali tjerati na spavanje u 2 ili 3 sata poslije ponoći.
Vrlo sam zadovoljan.Uživao sam.

Aljoša Vuković kaže...

Hahaha, nasmijao si me Pero. Jel stvarno bilo prepisivanja?

Anonimno kaže...

Bilo je Aljoša, bilo kao na Osječkom ekonomskom fakultetu. Pero

Aljoša Vuković kaže...

😊

Nedjeljko Nedić kaže...

Ugođaj je bio pravi. Čini mi se da smo i svi mi sudionici znatno pridonijeli tomu. Organizatori su se zbilja potrudili, a još bi bili bolji da se Tona smio odvažiti na sudjelovanje.