četvrtak, 8. veljače 2018.

AKTIVNOSTI ZAGONETAČKOG KLUBA DRAGALIĆ!


Krećemo u projekt stvaranja knjižnice

Prije dva dana magistar Alojz Buljan iz Novske, inače član našeg Zagonetačkog kluba Dragalić, poklonio nam je nekoliko svojih knjiga, među njima i iznimno vrijednu „Kombinatoriku u igrama riječi“. Knjige i zagonetačka izdanja poklonili su nam do sada i Nedjeljko Nedić, Jovan Nedić, Slavko Bovan, darove u knjigama i zagonetačkim izdanjima najavili su nam Stjepan Horvat, Živadin Jovanović i još neki prijatelji zagonetači.

Ovo pišem zbog toga što će nam te knjige i starija izdanja zagonetačkih listova dobro doći za malu knjižnicu koju pokreće Zagonetački klub Dragalić. Na sugestije Biljane Dakić, ravnateljice Gradske knjižnice Nova Gradiška i fra Ive Brezovića, voditelja župe Gornji Bogićevci, izgleda da će naš klub biti inicijator i pokretanja općinske knjižnice, za što je zainteresiran i općinski načelnik Zvonko Karlik. Nadamo se da će nam u tome pomoći i druge općinske udruge, ali i institucije izvan granica općine. 

Budući da je stvoreno pozitivno ozračje za tu akciju, za početak pozivamo sve prijatelje i posjetitelje ove naše grupe da nam na bilo koji način pomognu u ostvarenju ideje – darovanjem pokoje knjige, sugestijama, prijedlozima... Počinjemo sa prikupljanjem knjiga za zagonetačku knjižnicu, a nadamo se da će ta akcija prerasti i u početak stvaranja općinske knjižnice, možda i čitaonice.
Svim darovateljima zahvalit ćemo putem ove naše vrlo aktivne FB-grupe i bloga Zagonetači i rješavači Branka Modrića, a bit će upisani i u knjigu darovatelja.

Na slici knjiga "Kombinatorika u igrama riječi", autora mr. Alojza Buljana



2 komentara:

Nedjeljko Nedić kaže...

Samo naprijed. Bit će još knjiga i od mene.

Anonimno kaže...

Nedjeljko,već si nam i do sada puno pomogao. Hvala ti!