srijeda, 28. veljače 2018.

AKTIVNOSTI ZKD!

Zagonetački klub Dragalić član Lokalne akcijske grupe Zapadna Slavonija

Zagonetački klub Dragalić osnovan je 12. prosinca prošle godine i sada već okuplja više od pedeset redovnih i podupirajućih članova. Kako sam već pisao, osim rješavača i sastavljača zagonetaka u Klub učlanjujemo i institucije, tvrtke, jedinice lokalne samouprave... Smatramo da uz njihovu potporu možemo na svoj način više doprinijeti društvenom životu pa i razvoju naše ruralne sredine.
Samo tri dana nakon osnivanja u naš Klub učlanila se Lokalna akcijska grupa (LAG) Zapadna Slavonija. Jučerašnjom odlukom LAG-a naš Klub je postao punopravnom članicom te Lokalne akcijske grupe kojoj su prošle godine odobrena dva značajna projekta vrijedna više od 16 milijuna kuna koji će se financirati novcem Europske unije (zapošljavanje i Program ruralnog razvoja).
LAG Zapadna Slavonija osnovan je s ciljem promocije održivog razvoja, oživljavanja gospodarstva i poboljšanja kvalitete života na području kojega LAG obuhvaća, korištenjem LEADER pristupa za razvoj ruralnih područja, koji se proteklih desetljeća uspješno provodi na području Europske unije.
Lokalna akcijska grupa "ZAPADNA SLAVONIJA" po formalnom pravnom obliku predstavlja neprofitnu udruga osnovanu od strane 33 predstavnika javnog, gospodarskog i društvenog sektora s područja zapadnog dijela Brodsko-posavske županije.
Ako bude mogućnosti i prilike i Zagonetački klub Dragalić rado će se prijaviti na neki natječaj. U pripremi imam nekoliko zanimljivih projekata, ali o tom potom.




Nema komentara: