subota, 24. ožujka 2018.

AKCIJA ZKD!

ZAGONETAČKI KLUB DRAGALIĆ SLUŽBENO POKRENUO AKCIJU PRIKUPLJANJA KNJIGA

Darovi za buduću knjižnicu u Dragaliću

Na predstavljanju Zagonetačkog Kluba Dragalić u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška službeno je pokrenuta Akcija prikupljanja knjiga za buduću knižnicu u našem općinskom središtu. Prvotno je bilo zamišljeno da to bude zagonetačka knjižnica, a onda u razgovoru sa Zvonkom Karlikom, načelnikom Općine Dragalić, fra Ivom Brezovićem, voditeljem župe Duha Svetoga Gornji Bogićevci i prof. Biljanom Dakić, ravnateljicom Gradske knjižnice Nova Gradiška dogovoreno je da se krene u širu akciju prikupljanja knjiga za buduću općinsku knjižnicu. 
Te lijepe večeri, kada se u Gradskoj knjižnici puno pričalo o zagonetaštvu, planovima Zagonetačkog kluba Dragalić u promociji zagonetaštva među mladima, ali i suradnji sa svim udrugama i institucijama u mjestu i šire bilo je i darova. Svoje knjige darovali su nam Gradska knjižnica Nova Gradiška, Brodsko-posavska županija, Željko Idžotić, Evica i Zvonko Kraljić, Blanka Sremac, Mato Višić, Radio Bljesak Okučani, Mijo Gašparović, Alojz Buljan i Jasmin Mikolčević. 
Knjige i zagonetačka izdanja već su nam ranije darovali Jovan Nedić, Beli Manastir, Slavko Bovan, Kikinda (Srbija), Nedjeljko Nedić, Ugljara (BiH), Branko Milovanović, Slovenija, Matica hrvatska, ogranak Valpovo i Stjepan Najman, Valpovo.
Nove donacije knjiga najavili su Miro Gavran, Olga Vitez Babić, kći dječjeg pisca Grigora Viteza, Stjepan Bošnjaković, Sanja Podkonjak, Općina Dragalić, Općina Okučani, Općina Davor, Narodna knjižnica i čitaonica „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci, Narodna knjižnica i čitaonica Okučani, Matija Josipović, Darko Radojčić, Željko Lebeda, Branko Modrić, Mirjana i Igor Šupica i Vjeko Hudolin.

Budući da će akcija prikupljanja knjiga za knjižnicu u Dragaliću biti trajnijeg karaktera, pozivamo Vas, dragi prijatelji, da se i vi uključite u ovu našu akciju darovanja.

Prenosimo dio ozračja sa predstavljanja Kluba u Gradskoj knjižnici koje je fotoaparatom zabilježila Ivana Zukanović, članica Zagonetačkog društva Dragalić.











1 komentar:

Nedjeljko Nedić kaže...

Naprijed ZKD-ovci!