utorak, 27. ožujka 2018.

NOVI ČLANOVI ZKD!

ZAMJENIK ŽUPANA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE I ZAGONETAČ STJEPAN BOŠNJAKOVIĆ PRISTUPIO ZAGONETAČKOM KLUBU DRAGALIĆ I DONIRAO KNJIGE

Preneseno sa Facebook stranice Stjepana Bošnjakovića
[ENIGMATIKA KAO HOBI]
Jednom užem krugu ljudi je poznato da sam se u mlađim danima, kao srednjoškolac i student (dakle prilično davno 😊), aktivno bavio zagonetaštvom (enigmatikom). Bila je to velika strast i ljubav. Sastavljao sam razne zagonetke, anagrame, manje križaljke, indirekte i ostale vrste zagonetaka i objavljivao ih u raznim enigmatskim časopisima i revijama. Nastupao sam u TV kvizovima "Brojke i slova" i "Najslabija karika". Bio sam prilično uspješan igrač društvene igre Kvizovka i natjecao se na turnirima širom bivše države. Pobjeđivao sam neke od najprestižnijih HR zagonetača poput Bjelovarca Pere Galogaže koji je bio dvostruki prvak bivše države u Kvizovki ili prof. Zdravka Kurnika iz čijih smo udžbenika u to vrijeme učili matematiku. Na zadnjem prvenstvu bivše države prije Domovinskog rata igrao sam na polufinalnom turniru i osvojio sam 4. mjesto i stekao status prve rezerve za finalni turnir najboljih igrača Kvizovke. Rat i sva zbivanja nakon toga su tu moju strast nekako potisnuli u drugi plan, u životu su bili drugi prioriteti i obaveze i enigmatika je pomalo ostala na marginama mog interesa. Iako se taj enigmatski nerv nikada nije ugasio.
Prije nekoliko mjeseci osnovan je Zagonetački Klub Dragalić, a na poziv glavnog inicijatora i predsjednika kluba Vjeko Hudolin, poznatog radio i TV novinara i izvrsnog enigmate, prihvatio sam biti članom ZKD-a. U svega nekoliko mjeseci klub je okupio brojne članove ne samo s novogradiškog područja, već i iz susjednih zemalja, a ambicije su zaista velike. Službeno predstavljanje kluba bilo je prošli tjedan, a Dječji odjel Gradske knjižnice Nova Gradiška bio je pretijesan za ovo okupljanje brojnih ljubitelja enigmatike. Tom je prigodom i službeno započela akcija prikupljanja knjiga za buduću zagonetačku knjižnicu u Dragaliću, a plan je da to bude ne samo zagonetačka, već i buduća općinska knjižnica. Čast mi je bila sudjelovati i donirati 10-ak knjiga uz obećanje da će sva moja privatna zagonetačka literatura uskoro biti u fundusu buduće knjižnice.

Na prvoj fotografiji Stjepan Bošnjaković uručuje knjige Vjeki Hudolinu.



Prigodni govor Stjepana Bošnjakovića


1 komentar:

Nedjeljko Nedić kaže...

Vidi ti političara. Čestitam mu na učlanjenju u ZKD!