ponedjeljak, 23. travnja 2018.

DRUŽENJE!

JOSIP VRBANIĆ, AUTOR UNIKATNIH SUVENIRA, ZAGONETAČ I ČLAN NAŠEG KLUBA

Piše Vjeko Hudolin

Jučer smo se kolega Branko Modrić i ja družili s Josipom Vrbanićem (u sredini), članom našeg Zagonetačkog kluba iz Dragalića koji trenutačno živi i radi u Puli. Mnogi ga Istrani i turisti znaju kao vrijednog i darovitog autora unikatnih suvenira od drva masline. Josip je počeo sastavljati i križaljke, iskazao je darovitost, no kako stiže turistička sezona imat će, kaže, pune ruke posla oko prodaje svojih rukotvorina. 

Josip voli svoj zavičaj i kaže sigurno će se vratiti u rodni Dragalić za koje ga vežu mnogobrojne uspomene iz djetinjstva i mladosti. Nekih zanimljivih ljudi i događaja smo se i prisjetili. 

Nedavno je Josip kupio kuću uz roditeljsku koju uređuje, a ima i krasan komad zemlje. Za sada zna da će posaditi vrbu koja mu čini dio prezimena VRBAnić i maslinu koju obožava kao drvo od kojeg izrađuje suvenire. Nada se da će ona opstati i na njegovu imanju. 
„Ne mora davati plodove, ali neka me obraduje svojim stablom i krošnjom“, kaže naš prijatelj pun ideja i planova. 

Zagonetačkom klubu Dragalić poklonio je ovu zagonetnu igračku japanskog podrijetla koju je izradio (na slici). Zanimljiva za one koji vole rješavati glavolomke.



Nema komentara: