utorak, 27. veljače 2018.

ZKD U SBPLUSU!

Prenosim vijest sa slavonskobrodskog portala SBPLUS:

I TO IMAMO

Ovo je brodsko-posavsko selo zagonetača



Rješenje: Drmeš(Foto: Zagonetacki klub Dragalić)

"Kada smo krenuli u osnivanje Zagonetačkog kluba nismo znali da u mjestu i okolici ima toliko zaljubljenika u zagonetaštvo. Ovih dana u klub su se učlanilo troje umirovljenika. Kažu da uživaju u rješavanju križaljki i drugih zagonetki. Raduju se što je eto, i u njihovom mjestu osnovan Klub zagonetača i što u ovom brodsko-posavskom kraju enigmatiku vole svi: od tri do 93.
 DRAGALIĆ - Iako mnogi život u manjim mjestima doživljavaju kao dosadan, posebice u zimskim mjesecima kada nema toliko posla i aktivnosti oko kuće, a i društveni život donekle zamre - postoji mjesto u Brodsko-posavskoj županiji koji demantira ovo donekle uvriježeno mišljenje o dosadi.

Riječ je o Dragaliću. Malom mjestu na zapadu Brodsko-posavske županije, Mjestu, koje bismo bez imalo greške mogli nazvati brodsko-posavskim selom zagonetača.

Kolega novinar Vjekoslav Hudolin, dugogodišnji dopisnik HRT-a i Jutarnjeg lista, koji se novinarstvom i danas bavi kroz napise u agroklubu, zaljubljenik je u engimatiku. S toga je, a obzirom i na svoje zagonetačko iskustvo i brojne uratke objavljene u eminentnim enigmatskim časopisima, odlučio pojkrenuti jedinstven klub u svom Dragaliću. Riječ je o Zagonetačkom klubu Dragalić koji ima i svoju Facebook stranicu. Stranica broji gotovo 1150 članova iz zemlje i inozemstva, dok sam Zagonetački klub ima pedesetak članova. Hudolina pak posebno raduju članovi iz njegovog Dragalića.

"Kada smo krenuli u osnivanje Zagonetačkog kluba Dragalić nismo znali da u mjestu i okolici ima toliko zaljubljenika u zagonetaštvo. Ovih dana u klub su se učlanilo troje umirovljenika iz Dragalića. Kažu da uživaju u rješavanju križaljki i drugih zagonetki, pa dio vremena, osobito sada zimi, kada u dvorištu i vrtu nema nekih većih poslova, svakodnevno provode uz razna zagonetačka izdanja. Raduju se što je eto, i u njihovom mjestu osnovan Klub koji će okupljati od najmlađih do najstarijih uzrasta.", napisao je Hudolin na fejs stranici Zagonetačkog kluba Dragalić, podsjetivši kako u ovom brodsko-posavskom kraju enigmatiku vole svi: od tri do 93.

"Nedavno smo pisali da troipolgodišnja Nela već rješava najjednostavnije točkalice, a devedesetogodišnja baka Mara iz Donjih Bogićevaca i najteže križaljke. Posebno nas raduje što imamo nekoliko mlađih zaljubljenika u zagonetaštvo koji se pomalo već dokazuju i kao autori i objavljuju svoje radove.", istaknuo je Hudolin te pozvao sve koji vole rješavati ili sastavljati zagonetke neka se pridruže Klubu koji ima i desetak istaknutih članova prijatelja i pomažućih članova.

Kako god Dragalićani su pokazali da kod njih dosade nema. Dapače uspjeli su zabaviti i druge, a kako ne bježe ni od novih tehnika enigmatiku su prenijeli i na internet i društvene mreže te i na ovaj način pokazali kako se i u tom svijetu može nešto pametno i edukativno ponuditi i pronaći. Izbor je na nama. Dragalićani svoj već imaju.

Link na internetsku stranicu
http://www.sbplus.hr/opcine/dragalic/zivot/zabava/ovo_je_brodsko-posavsko_selo_zagonetaca.aspx#.WpWeIq7ibcs

1 komentar: