nedjelja, 2. prosinca 2018.

NOVA DONACIJA KNJIGA ZA ZKD!

DONACIJE KNJIGA KOLEGA ZAGONETAČA 
IZ BANJA LUKE
Nebojša Dragomirović i Gojko Mandić posjetili Zagonetački klub Dragalić

Piše: Vjeko Hudolin
Dvojica poznatih zagonetača iz Banja Luke Nebojša Dragomirović, jedan od najboljih sastavljača križaljaka u regiji i Gojko Mandić, majstor za sitne stihovne i druge zagonetke, posjetili su danas Zagonetački klub Dragalić. Nisu došli praznih ruku – Dragomirović nam je darovao nekoliko rječnika, atlasa i drugih zagonetačkih knjiga i priručnika, a Gojko Mandić darovao nam je 6 svojih knjiga zagonetaka, od dvadesetak naslova koliko ih je do sada izdao.
Prijatelje zagonetače iz Banja Luke upoznao sam s aktivnostima koje Zagonetački klub Dragalić provodi otkako je osnovan prije godinu dana, uz financijsku potporu Općine Dragalić i Brodsko-posavske županije.
Najveća vrijednost je što u našem mjestu s nešto više od 500 stanovnika djeluje već desetak zagonetača koji sastavljaju zagonetke, a okupili smo i velik broj vrhunskih zagonetača koji nam pomažu u našim projektima. Jedan od tih projekata je prikupljanje knjiga za našu knjižnicu, u čemu su pomogli i naši gosti. Drugi, također važan, jest pripremanje knjige „Dragalić u zagonetkama“, za koju se nadamo da ćemo ju tiskati do kraja godine.
U višesatnnom druženju i razgovorima o zagonetaštvu, od prisjećanja početaka ulaska u pomalo tajanstveni i zarazni svijet zagonetaka, do aktualnih zbivanja, složili smo se da bismo svi zajedno više pozornosti trebali posvetiti mladima kroz razne aktivnosti (radionice, kvizove, natjecanja, prezentacije…). Na širem prostoru regije u tomu se posebno ističe Enigmatski klub Kikinda, ima i drugih primjera, a evo i mi u ZK Dragalić pokušavamo zainteresirati učenike osnovnih i srednjih škola za ovaj zanimljiv i koristan oblik zabave, ali i kreativnog stvaralaštva.
Sa prijateljima iz Banja Luke dogovorili smo i nove susrete,razmjene iskustava, suradnju i pomoć u drugim projektima.



Nema komentara: