subota, 7. rujna 2019.

AKTIVNOSTI ZKD!

ZASADI DRVO NE BUDI PANJ!







ZAGONETAČKI KLUB DRAGALIĆ POZIVA SVE STANOVNIKE NAŠE OPĆINE

Nedavni na Facebooku da pokušate sastaviti premetaljku na temu: ZASADI DRVO NE BUDI PANJ kao zagonetačka potpora hvalevrijednoj akciji KOLEKTIVNA SADNJA DRVEĆA U HRVATSKOJ, poprima i šire razmjere. Danas smo u Klubu (istina telefonom i porukama) dogovorili da naš Zagonetački klub Dragalić pokrene i koordinira akcijom na području naše Općine.
Kako smo najavili prigodom osnivanja ZKD, nećemo se isključivo baviti samo rješavanjem i sastavljanjem zagonetaka. Želimo kroz osnivanje knjižnice, izdavačku djelatnost, predavanja i radionice iz drugih oblasti, ali i organiziranjem i sudjelovanjem u općedruštvenim akcijama, zajedno s ostalim zainteresiranima doprinijeti nekim novim sadržajima i animiranju stanovnika Dragalića i drugih naselja u našoj Općini.
Uskoro ćemo definirati plan kolektivne sadnje u našoj lokalnoj sredini. Pozivamo već sada sve zainteresirane na sudjelovanje i potporu u sadnji, ponajprije starih sorti voća i šumskih voćkarica, ali i drugih vrsta drveća. Nadamo se da ćemo već ove jeseni, ali i sljedećih godina, biti bogatiji za neki drvored, parkić, da ćemo proširiti postojeće i posaditi još poneki obiteljski voćnjak. Ideja i volje imamo, javite se, sugerirajte predlažite i već ove jeseni posadite barem jednu sadnicu! I svakako, sastavljajte i zagonetke koje imaju veze sa drvećem, voćnjacima, šumama, parkovima, prirodom...!


Evo nekih premetaljki na temu



sjedni POD VRBU, A IZNAD DISANJE uživaj.....

BRAVO, I NJEZIN DUD SPADA!

VENDI, PROSUDBA DISANJA (S=Z)

SPADE BRZO I DIVNA DUNJA!

BEA , NPR : DUDOVI SU ZDRAVI !
( - R )

DIVAN RED, PAZI DONJA BUS!

.ISPOD BRDA, UNAZAD NJIVE !

ISPOD BREZA DIVNA DUNJA!

PROBUDI DISANJE NAZAD! (+V)

SAD VANI PRED NJU ZABODI!

DA, SUDNJI DAN I ZA BOROVE! (O=P)

SONJI BAZA PREDIVAN DUD!



Nema komentara: