subota, 16. ožujka 2024.

NATJEČAJ POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ANAGRAMA!

 

Povodom Međunarodnog dana anagrama (MDA), koji će biti održan 15. maja 2024. godine, na internet blogu ŠMEK biće organizovan nagradni konkurs u sastavljanju anagrama. Zadatak takmičara je da pošalju čist anagram na srpskom jeziku na ovu temu:

 

PETNAESTI MAJ - MEĐUNARODNI DAN ANAGRAMA

 

Radovi se šalju do 10. maja, na mail: zradisavljevic@yahoo.com. Rezultati će biti objavljeni na blogu 

ŠMEK: chessandpuzzles.blogspot.com.

 

Organizator MDA, novosadski velemajstor anagrama Zoran Radisavljević, tokom 15. maja na blogu ŠMEK će prirediti i dva turnira u rešavanju anagrama. Prvi turnir na programu je od 17 do 20 časova i rešavaju se anagrami na engleskom jeziku, a na drugom turniru, od 20:30 do 23:30, odgonetaju se anagrami na srpskom jeziku.

 

Pored ovoga, na programu MDA će biti i Anagramni izazov, tako što će tema za anagramiranje biti postavljena na blogu 14. maja, u 23:59. Takmičari će imati na raspolaganju 24 sata da pošalju što kvalitetniji anagram, takođe na mejl zradisavljevic@yahoo.com.

 

Međunarodni dan anagrama održava se na rođendan australijskog psihijatra Larija Braša (1948-2017), koji je bio osnivač popularnog sajta Anagrammy Awards. Svim učesnicima MDA organizator želi dobru zabavu, a najbolje takmičare očekuju novčane nagrade, enigmatska literatura i knjige iz beletristike.

Nema komentara: